Search Engine Optimization

Search Engine Optimization

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ ofwel: zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat uw website wordt verbetert, zodat u beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Anders gezegd: u kunt SEO inzetten voor een hogere populariteit van uw website en daarmee zorgen voor meer bezoekers die klant worden, contactinformatie bij u achterlaten of zich abonneren op uw nieuwsbrief. Deze zoekresultaten worden weergegeven in de organische zoekresultaten.

Om u een idee te geven hoe SEO in zijn werk gaat staan hieronder een aantal punten die helpen bij een betere indexering van een zoekmachine.

Aandachtspunten SEO

  • Titel (Liefst minimaal 40 tekens);
  • Tekst minimaal 300 woorden;
  • Trefwoorden – (focus)zoekwoorden toevoegen;
  • Focuszoekwoord komt voor in URL;
  • Afbeeldingen;
  • Links;
  • Meta-omschrijvingen.

Als u deze punten verwerkt op uw webpagina’s dan is de kans groter dat u hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven. Google weergeeft namelijk pagina’s op de relevantie waarop personen zoeken. Voor het goed weergeven van uw website in zoekmachines zijn er buiten deze punten nog andere punten waardoor u hoger komt in de zoekmachines.

Voorbeeld

U zit achter uw computer en bent op zoek naar ‘rode fiets kopen’, dan verwacht u als gebruiker ook een aantal websites aan te treffen waarop u een rode fiets kunt kopen. Mocht u de eigenaar zijn van een website waarop u een rode fiets verkoopt, dan wordt u website relevanter als in de tekst ”rode fiets kopen”, in de titel ”rode fiets kopen/rode fiets” en bijvoorbeeld de link ”www.uwwinkel.nl/rodefietskopen” bevat. Door meer aanknopingspunten te geven voor de zoekmachine kunt u ervoor zorgen dat uw website dus hoger komt te staan dan uw concurrent.

SEO in combinatie met SEA

Belangrijk om te beseffen is, dat SEO vaak hand in hand gaat met SEA. Naast dat u probeert zo hoog mogelijk in zoekresultaten te komen kunt u dit in combinatie met advertenties (SEA) in de zoekmachines versterken. Want naast dat u mogelijk bij de eerste 5 resultaten wordt weergegeven, staat het nog sterker als u daarnaast een klein reclamekopje heeft staan waarin uw product en/of dienst wordt weergegeven! Voor meer informatie over Search Engine Advertising verwijs ik u naar deze pagina.

Ik kan u helpen te zorgen dat uw website wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Het is geen hogere wiskunde, maar vooral tijdrovend. Neem contact met mij op en dan kunnen we samen kijken wat ik voor u kan betekenen.