Search Engine Advertising

Search Engine Advertising

SEA staat voor ‘Search Engine Advertising’.  SEA, zoekmachine advertenties, zorgt voor meer websitebezoekers via de advertenties op het Zoek- en Displaynetwerk van o.a. Google. Bij SEA draait alles om doelgerichte campagnes. Met de juiste zoektermen en het juiste budget, bereikt u het juiste doelpubliek.

Dankzij pakkend geschreven advertentieteksten gaat de doorklikratio de hoogte in. U stelt zelf het budget in en bepaalt exact hoeveel u per maand spendeert.

Zoeknetwerk

Zoals beschreven in Search Engine Optimization is het belangrijk goed gevonden te worden op organische zoekresultaten. Mocht dat onduidelijk of nog niet bekend zijn bij u, dan kunt u de informatie daarover op de pagina vinden over Search Engine Optimization.

Naast het goed organische weergeven, is het ook mogelijk gevonden te worden op advertenties die boven en naast de organische zoekresultaten staan. Ook bij deze advertenties gaat het weer om relevantie (belangrijk!) samen met het ingestelde budget. Het is dus niet zo dat als iemand meer budget instelt, deze per definitie hoger staat in de zoekresultaten dan iemand met minder budget. Onderstaande video legt het heel duidelijk uit.

Displaynetwerk

Naast het zoeknetwerk van Google bestaat er ook nog het Displaynetwerk.

Aandachtspunten SEA

  • Relevante content;
  • USP’s organisatie;
  • Call to action;
  • Zoekwoorden in advertentietekst;
  • Pakkende advertentietekst

Voorbeeld

Voorbeeld Zoeknetwerk.

Onderdelen-van-een-Google-AdWords-advertentie-595x203

Search Engine Advertising

1:

2:

3:

 

Voorbeeld 1 Displaynetwerk.Voorbeeld 2 Displaynetwerk.Ik kan u helpen te zorgen dat uw website wordt gevonden door middel van advertenties in zoekmachines zoals Google. Neem contact met mij op en dan kunnen we samen kijken wat ik voor u kan betekenen.